İSKANDİNAVLARIN STİLİ #copenhagen #stockholm #reyjkjavik #helsinki #oslo #Aarhus

Image and video hosting by TinyPic
İsveç’de moda bloğu olmayan kız yok gibi. Danimarkalı cool moda bloglarının popüleritesi de artmaya başladı. Fark ettim ki sadece iskandinav ülkelerine ait moda bloglarını takip ediyorum ve bunlar moda işini iyi yapıyorlar.
İsveç’de tarzı olmayanı ülkeden mi kovuyorlar nedir yoksa fazla refah ve yüksek eğitim seviyesinin etkileri mi bunlar? Kopenhag’da kaldığım zamanlar bunu buram buram hissediyorum. Sokaklar tarz kokuyor. Moda tasarım butiklerin olduğu sokaklarda (bizdeki Nişantaşı) sırayla tarzından yıkılan insanların biri geliyor biri geçiyor. Sokak modası bloggerları mutlaka Stockholm ve Kopenhag’a sık sık uğruyor. Hellooks ile bende varım diyen Helsinki’yi unutmamak lazım. Norveç de stiliyle biyerlerden geliyor. İzlandayı da az çok Björk’den biliyoruz. İskandinavlar sarışın, süper beyaz tenli, zayıf, uzun boylu çıkık elmacık kemikli kalkık burunlarıyla zaten doğuştan güzeller. Üstüne moda zevki de eklenince ne giyseler yakışıyor. Ancak okadar basit değil. Zahmetsiz uğraşılmamış şıklık görüntüsü altında derin moda aşkları yatıyor. Bütün trendleri en erken uygulayan onlar oluyor. Yeni bir trendi nasıl giyeceğim diye düşündüğünüzde hemen isveçli bloggerlara bakın. Onlar için o tarz çokdan kullanılmış bitmiş bile olabilir. İskandinav bloggerlardan tarzını beğendiğim Elin Kling ve Colombine Smille var. Elin Kling’in Styleby dergisinde çalışıyorlar bu sebeple dergi de buram buram stil kokuyor.

Sevdiğim iskandinav markaları : Cheap Monday, MTSWTF Weekday, &Other Stories, COS, Monki, Ganni, Acne , Stine Goya , Designers Remix, Bruuns Bazaar, Custommade, Bikbok, DAY BIRGER ET MIKKELSEN , Flippa K
Stil detayları: siyah ve beyaz. Dar skinny jeans, beyaz tişört, metal aksesuarlar, deri , tamamen siyah, tamamen beyaz colorblock görünüm.

Image and video hosting by TinyPic


Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Comments

Ajdas blog said…
Lovely blog, dear!

Greetings from Slovenia,

www.ajdas.com